Риболовът като изкуство

Ако вманиачаването ви към риболова е достигнало вече параноично измерение, след обилно плюскане и тежък запой е възможно в главата ви да се породят по-възвисени дръзновения, като например превръщането на непотребни наглед остатъци от рибата и другите водни твари, както и непотребни и стари такъми в ИЗКУСТВО.

Този “шедьовър” на риболовното заболяване е постигнат посредством аранжиране на кожа от двукилограмов костур, стара рибарска мрежа и ръждясала кука от кърмак (повод за лов на моруни на парагада).

Нарича се “УЧАСТ”.

Интересен в случая е методът на обработка на рибешката кожа. Костурът се дере внимателно, така че да излезе цялата кожа. Прецизно се изстъргват мазнините и остатъците от месото от вътрешната страна на кожата. Прави се отвара от смрадлика и в тава се разстила кожата. Отварата от смрадлика трябва да покрива кожата поне един пръст. Оставя се на балкона за около 40 дни. Имайте предвид, че в началото вонята е впечатляваща, така че се подгответе да понесете стоически гнева на домашните ви. След като престои в отварата от смрадлика, т.е. приключим с дъбенето на кожата, закачете я с щипки на една закачалка и закачалката оставете няколко месеца да виси на балкона. Добре е това да бъде през летния период, за да изветрее по-бързо. При изсушаването на кожата същата се свива на руло. Накиснете я за 2 дни в тава с обикновена вода, за да отпусне. Сушенето на изправена кожа се извършва по следния начин. Върху пода опъвате пешкир, отгоре слагате стари вестници, върху тях просвате кожата, отгоре отново стари вестници, отново пешкир и дървена плоскост за разпределяне на натиска. Плоскостта натискате с тежки предмети – имайте предвид, че при изсъхването кожата се опитва отново да се свие на руло, така че тежестта трябва да бъде достатъчна. След десетина дни кожата е готова да стане обект на полета на вашата творческа фантазия.

УСПЕХ !!!

This entry was posted in Риболовът като изкуство. Bookmark the permalink.