Сивен в кесия по учрежденски ***(**)

Кулинарно занимание по неволя за служители, които са събрали толкова много черни точки пред шефа си на тема риболов, че единственият начин да замажат работата е да го изкушат с особено вкусно блюдо, приготвено специално за него. Самото название на рецептата “по учрежденски” предполага, че рецептата не изисква особено специална подготовка; изпълнима е в полеви условия в офиса, стига да разполагате с микровълнова печка.

За целта изчаквате деня, в който прекият ви началник има рожден или имен ден. Сезонът през зимата е особено подходящ, тъй като тогава сивенът е много активен от една страна, а от друга наличието на множество именни дни увеличава вероятността да се представите подобаващо в службата, тоест да заличите набраното негативно отношение. Необходима ви е единствено обикновена щека със статична плувка или телемач с подвижна, кука № 9 или 10 и малка кутийка бял червей. Всичко това зареждате в колата, преди да отидете на работа. В обедната почивка през глава се изнасяте на платения гьол в с. Кокаляне. Там дават кофи и кепове, така че не е необходимо да взимате от вкъщи. Сивенът се търси около местата, където идва прясна вода, или ако гьолът е частично заледен, на 1-2 м от края на леда в незаледеното петно. С оглед избягване на губене на време е желателно преди започване на риболова да хвърлите малко захранка – гранула за пъстърва. Така ще съберете по-бързо рибата и ще се приберете ни лук ял, ни лук мирисал с изпълнена мисия по-рано в офиса. По принцип за случая са ви необходими 4-5 риби по около 700-800 г. На връщане от гьола от близкия супермаркет купувате една опаковка пликчета за печене FINO, една опаковка подправка за риба АЛТО и пакетче масло. Докато шефътви се суети с набавянето на питиета и подреждане на софрата, изчиствате рибата от вътрешностите. Отрязвате главите и опашките, които поставяте във фризера за рибена чорба. Особено внимавайте при чистенето на рибата откъм коремната кухина да премахнете кръвните съсиреци, които се образуват по гръбначната кост. Рибата трябва да бъде перфектно изчистена, иначе сте се провалили още в самото начало. Месото се нарязва на хапки, поставя се в пликчето, осолява се на вкус, посипва се с половината от съдържанието на пликчето с подправката, добавя се четвърт пакетче масло и половин малка пластмасова чашка за кафе бяло вино. Съдържанието на торбичката се разтунтурква интензивно, така че хапките да се омажат от всички страни с подправката. Торбичката се завързва със свинската опашка, приложена в пликчето, и пликчето се дупчи отгоре на няколко места с карфица. След това се слага в порцеланова или друга неметална купа и се поставя в микровълновата печка. Пече се около 40 минути на максимум. Внимавайте, на различните видове микровълнови печки мощността е различна и е възможно при по-мощните времето за печене да се редуцира. Най-добре е след двадесетата минута печивото да бъде проконтролирано. Хапките трябва да добият златистожълт цвят и същевременно да имат сочен вид. При препичане ястието става сухо и тогава работата ви е спукана.

И така, персоналният подарък за шефа ви е готов. Поднасяте му го лично и оставяте той да реши дали да почерпи колегите.

ДОБЪР АПЕТИТ !!! ЖЕЛАТЕЛНО Е НА СОФРАТА ДА СЕ НАСТАНИТЕ СРЕЩУ ШЕФА, ЗА ДА МОЖЕ ДИСКРЕТНО ДА НАБЛЮДАВАТЕ РЕАКЦИЯТА МУ ПРИ КОНСУМАЦИЯТА НА ВАШИЯ ПОДАРЪК. ПОДДЪРЖАЙТЕ СМИРЕНО ПОВЕДЕНИЕ, ДОКАТО НЕ ЗАБЕЛЕЖИТЕ УСМИВКА ПО ЛИЦЕТО МУ !!!

This entry was posted in Основни хапки, Местни сладководни салтанати. Bookmark the permalink.